dissabte, 22 de novembre del 2008

Le Grand Cirque Calder

Alexander Calder
Funambulistes del Gran Circ de Calder
, 1926-31
[Foto de Sheldan C. Collins. © 2008 Whitney Museum of American Art, NY .
© 2008
Calder Foundation, NY]

El Whitney Museum of American Art de Nova York presenta fins el 15 de febrer del 2009: Alexander Calder: The Paris Years, 1926-1933, on l’estrella principal de l’exposició és el circ de titelles que Calder va fer amb filferros, plom, fustes, cartrons, plàstics, retalls de robes i pells. Aquesta exposició està coproduïda pel Centre George Pompidou de Paris, que la mostrarà l’any que ve, apropant-nos doncs la possibilitat de veure-la.


En sessions úniques pels seus amics, Calder manipulava les titelles, posava veus als personatges, activava els enginyosos mecanismes que havia ideat, punxava discos per a les músiques de fons... un fantàstic circ en miniatura entranyable i molt divertit que va ser enregistrat en pel·lícula vàries vegades i que es poden veure per Internet o en una edició en DVD de la filmació de Carlos Vilardebo que també inclou dos documentals sobre altres obres de l’artista:

Vilardebo, Carlos. La Magie Calder. Bois-Colombes : Les Films du Paradoxe, cop. 2004 . (Les carnets du paradoxe). [Còpia de l’original del Centre National de la Cinématographie, França, 1961-1967]. Conté: Le cirque de Calder, Les mobiles de Calder i Les gouaches de Sandy.

I una notícia més pels amants del circ:


Des d’aquest cap de setmana i fins el 30 de novembre, es celebra a Cornellà el 13è Festival Internacional de Pallassos Memorial Charlie Rivel.

En el 25è aniversari de la mort de Charlie Rivel, el festival torna a acollir els espectacles dels millors pallassos d’arreu del món: Bello Nock (EUA), Andrei Jigalov (Rússia), André (Suïssa), Toto Chabri & Co (Bélgica), Pitillo (Perú), Cesar Díaz (Portugal), Els Martini (Catalunya-França).
Aquest any es ret homenatge a Oriolo, el pallasso català Oriol Boixader, creador de l’actual companyia Extrés que va començar amb Comediants i del que recordo especialment els bons moments ens va fer passar al públic amb Monti&Cia.

[Foto: Oriolo]

2 comentaris:

La Abutrí de Getafe ha dit...

Pués mira que a mi los payasos no me dán miedo,pero ese de la foto del final del post me parece algo malefico...Y eso que sonrie...

Pechu gracias por tus felicitaciones!.
Nos vemos prontito!!.

Insonrible ha dit...

En LAboris he visto que una compañia circense buscaba actores para una gira inminente, ¿No te animas?